Az egyik legáltalánosabb probléma, ami gyakran érinti a szemüveget viselőket, a pára. Elhomályosítja és akadályozza a tiszta látást, zavaró és elkerülhetetlen, ráadásul váratlanul jelenik meg.

Az Essilor áttörő megoldást talált erre a problémára: az exkluzív páramentes réteggel ellátott Optifog szemüveglencsét, melynek megalkotását intenzív Kutatás + Fejlesztés előzte meg.

Az Essilor folyamatosan azon dolgozik, hogy tovább segítse a szemüveget viselő vásárlókat a lehető legtökéletesebb látásélmény elérésében.

A pára akkor jön létre, amikor nedves környezetben gyorsan megváltozik a hőmérséklet. Ez bármikor megtörténhet a nap folyamán, de leggyakrabban az alábbi esetekben fordul elő:

1. Változó környezeti viszonyok esetén:
Amikor a kinti hidegből meleg helyiségbe lépünk, vagy klimatizált, hideg helyiségből meleg és párás időbe megyünk ki (pl. buszra szállunk vagy kiszállunk az autóból). 

2. Beltérben:

Forró ital fogyasztásakorForró étel fogyasztásakorFőzéskorA mosogatógép vagya sütő kinyitásakor

Az Optifog lencsék páramentesítő rétegének köszönhetően, az OPTIFOG Smart Textile törlőkendő mindennapos használata mellett az OPTIFOG szemüveglencsék nem párásodnak.
2 hasznos ápolási tanács az OPTIFOG törlőkendőhöz:

  • Ne mossa ki az OPTIFOG Smart Textile törlőkendőt, mert azzal eltávolítja belőle az aktiváláshoz szükséges összetevőket!
  • Az OPTIFOG szemüveglencsék langyos vízzel történő tisztítása után (vagy ha bármilyen folyadék pl. eső érte őket) az OPTIFOG Smart Textile törlőkendővel való aktiválás előtt feltétlenül szárítsa meg a lencséket!

Az Optifog lencsék mindenki számára ajánlottak, akit zavar szemüvege párásodása, és bármilyen fajta korrekció esetén rendelhetők.