• Alapos szemvizsgálat és látásellenőrzés után kiválasszuk az igényeknek megfelelő kontaktlencsét, majd vendégeinket megtanítjuk a lencse helyes viselésére és ápolására.

A szemüvegesek életét sok esetben megkönnyítheti a kontaktlencse legyen szó akár sportról, akár egy különleges alkalomról stb.. Viszont nagyon fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő kontaktlencsét, ez azonban nem egyszerű feladat. A kiválasztást mindig alapos vizsgálatok, mérések előzik meg.

Ha minden rendben van, akkor a vásárló megkapja a kontaklencséket. Kb. 1 hét múlva visszahívjuk az optikába, – ennyi idő alatt dőlnek el a kontaktlencse viselési szokások – ahol közösen eldöntjük, hogy milyen kihordási idejű kontaktlencsét választunk, majd megbeszéljük a következő kontroll vizsgálat időpontját.

A kontaktlencse viselőknél szigorúbb a kontroll vizsgálatok menetrendje, mint a “csak” szemüvegeseknél Az új lencsések esetében, a próbalencse egy hétig tartó használata után (panasz esetén hamarabb) következik is az első kontroll vizsgálat.

A végleges lencse használata közben, három hónap múlva újabb kontroll vizsgálat történik. A későbbiekben pedig többnyire félévente elég kontrollra jelentkezni. Ez egybeesik az új adag lencse megrendelésével. Minden egyes kontrollvizsgálatkor megnézzük a szaruhártya felszínét, hogy ép és csillogó-e, és csak ezt követően rendeljük meg az új doboz lencséket.

Ragaszkodunk a szigorú kontrollhoz, mert a szemen olyan, kívülről nem látható, panaszt még nem okozó elváltozások jöhetnek létre,amik a későbbiekben problémákhoz vezetnek.

Kontaktlencsésként szigorúan tartsuk be a viselésre vonatkozó szabályokat és ne hanyagoljuk el a rendszeres, féléves kontrollokat!