FőoldalKiskőrösi üzletSoltvadkerti üzletTatros PartExpedíciókBoros Attila túrái
Csíksomlyói Búcsú 2013

Csíksomlyói Búcsú 2013

 

Jelentkezési lapot ide kattintva töltheti le!

2013 május 16 Csütörtök indulás 16.00-kor Kiskőrösről és 19.00-kor Budapest Népligetről. Péntek reggel érkezés, kicsomagolás, reggeli, ismerkedés a hellyel, szekerezés, kirándulás. Péntek délután aki szeretne felmehet a Silye tetejére / 1091 m /, aki sikerrel jár megjutalmazzuk. Szombat hajnalban a merészebbek csatlakozhatnak a helyiekhez, akik gyalogosan a hegyen keresztül teszik meg az utat a 35 km-re lévő Csíksomlyói zarándokhelyre. Akik nem szeretnének gyalog menni, azokat busszal visszük el a Csíksomlyói búcsúra. Vasárnap délelőtt megnézzük a történelmi ezer éves határnál a magyar nosztalgia vonat érkezését. Délután tánctanítás, énektanítás és kézműves foglalkozások, este táncház és tábortűz. Hétfőn indulás haza, érintve Csíkszeredát, Székelyudvarhelyt, Korondot, Parajdot és a Királyhágót.

Az út ára 45.000 Ft, amelyben foglaltatik a reggeli, az ebéd, a vacsora, a szállás, a táncház, az utazás légkondicionált autóbusszal és a biztosítás.

A programokban kisebb változások lehetnek az időjárás függvényében!

 

A kulturális központ Gyimesközéplokon, Csíkszeredától és Csíksomlyótól 35 km-re található, ahol a gyimesi emberek ismertetik meg minden kedves érdeklődővel a Csángó kultúra jellegzetességeit.

Elérhetőségek :

André Csaba 00-40-734-975964

Boros László: 06-70-2323454

Gyimesközéplok (Silyealja): 00-40-266-339590

Regéczy Optika 06-78-412-363

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

facebook oldalunk ezen a linken elérhető!

 

 

Bevezető:

A Tatros Part Gyimesi Csángó Kulturális Központ helyileg Gyimesközéplokon található, 35 km-re Csíkszeredától és Csíksomlyótól, 10 km-re a régi Magyarország ezer éves határától, 80 km-re a Gyilkos tótól és a Békás szorostól,  730 km-re Budapesttől. Tengerszint felett 650 méteren fekszik, 1200-1500 méteres fenyvesekkel borított hegyek között.

A Tatros Part Gyimesi Csángó Kulturális Központ egyik oldalán közvetlenül a Tatros patak csordogál, a másik oldalán szép hegyoldal indul felfele, fenyvesek által övezve, egészen 1100 méterig a Silye tetejéig, ahonnan gyönyörű kilátással és elképesztően friss levegővel élvezheti Erdély egyik legszebb panorámáját.

A Tatros Part Gyimesi Csángó Kulturális Központ önellátó, 70 férőhellyel, amely lehetőséget nyújt tánccsoportok, diákcsoportok, baráti társaságok elhelyezésére is. Modern fürdővel, étkezővel, konyhával és hagyományos kemencével rendelkezik, melyben finom kenyeret, pogácsát, " mícshúst ", süteményt sütünk helyi receptek alapján.

A Kulturális központ saját táncteremmel is rendelkezik, amely autentikus és szépen visszaadja a népzene és néptánc jellegzetességeit. A kulturális műsort a gyimesközéploki fiatalok biztosítják: a Zerkula zenekar, Zerkula János tanítványai és a helybéli táncosok a saját táncházunkban.

Lehetőség van helyi családoknál való elhelyezésre is. Lassan 20 éve ismerjük a helyi embereket, akikkel szoros baráti kapcsolatban állunk. A gyimesi emberek nagyon barátságosak, akik távol a mostani Magyarországtól a mai napig megőrizték kultúrájukat és identitásukat.

Rendszeresen szervezünk kirándulásokat, illetve hagyományőrző, kézműves és tánctáborokat. A Tatros Part Gyimesi Csángó Kulturális Központ kiválóan alkalmas táncegyüttesek edzőtáborainak a lebonyolítására is!

Berszán Lajos atya által vezetett gyimesfelsőloki Árpádházi Szent Erzsébet Líceum elérhetősége.

http://www.szenterzsebet.ro

 

 

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Amit nyújtunk:

- utazás légkondicionált autóbusszal,biztosítással ( igény esetén)

- szállás

- Háromszori étkezés

- tánc-, és énektanítás, táncház

-kézműves foglalkozások (szövés, fonás, fafaragás, tojásírás stb..)

- szekerezés

- kerékpárkölcsönzés

- kenyérsütés, sajtkészítés, disznóvágás (igény esetén)

- ingyenes WIFI a tábor egész területén

- stb...

- és egy olyan élmény, ami felejthetetlen

 

 

 

Fizetési lehetőségek:

- Egészségpénztári kártyák

- Cafeteria utalványok

- Üdülési csekk

- Bankkártyával

- Banki átutalással

- Postai utalással

- Készpénzben


 

 

 

 

 

 

Hozzászólások  

 
0 #1 Rózsa Csilla 2013-03-08 00:09
Kedves Uram!

Érdekel a Csíksomlyóra szervezett út.
A honlapról a jelentkezési lap nem elérhető, kérem segítsen!
A párommal szeretnénk Önökkel tartani!

Tisztelettel, Rózsa Csilla
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés